Ingredients: (မုန္႔လံုးေရေပၚ
မုန္႔ႏွစ္ နွင္ အဆာ ထဲရန္)
·
ဆန္မႈန္႔ ခြက္
တ၀က္ (နည္းနည္း ပိုထည္႔ပါ နယ္တဲ႔အခါ
ျဖဴးဖို႔ပါ)
·
ေကာင္းညွင္းမႈန္႔ ခြက္ ၁ ခြက္
·
ေရ စားပြဲဇြန္း
၁၃ ဇြန္း(2 ½ OZ) နည္းနည္းခ်င္း ထဲ႔ပါ
·
ပဲစင္းငံုပဲစိမ္း အႏွစ္ စားပဲြဇြန္း ၃ ဇြန္း
·
မုန္လာဥနီ အႏွစ္ စားပဲြဇြန္း ၃ ဇြန္း
·
ဆား နည္းနည္း
·
မုန္႔လုပ္ ထညွစ္ အခဲ ၅ ခဲ (အတံုးအေသးေလးတံုး ပါ
မုန္႕လံုးေရေပၚ အဆာ ထည္႔ရန္)
·
Creamy Peanut Butter/ႏွမ္းအႏွစ္ စားပဲြဇြန္း ၃ ဇြန္း (မုန္႕လံုးေရေပၚ အဆာ ထည္႔ရန္)
·
Mix-dried fruit စားပဲြဇြန္း
၂ ဇြန္း (မႈန္႔မႈန္႔ ေလးေတြလွီးပါ
အဆာထည္႔ရန္
maple syrup ႏွင္႔ နယ္ထားပါ)
·
Maple Syrup စားပဲြဇြန္း ၂ ဇြန္း (သၾကားရည္လဲ သံုးလို႕ရပါတယ္)
Method:
၁။
နယ္လို႔ ရမည္႔ ခြက္ အႀကီး ထဲသို႔ ဆန္မႈန္႔၊ ေကာင္းညွင္းမႈန္႔၊ ဆား ႏွင္ ေရ ထည္႔ နယ္ပါ။
၂။
ေရကိုျဖည္းျဖည္းခ်င္းထည္႔ ပါ။မုန္႔ အႏွစ္ နည္းနည္း မါေနပါလိမ္႕မယ္။ေရ ထပ္ မထည္႔ ပါ
နွင္႔ ပဲစိမ္း အႏွစ္ နွင္႔ မုန္လာဥ အႏွစ္ ထဲ႔ လွ်င္ ေရ ပါ တာေၾကာင္႔ ပါ။
၃။
ရလာေသာ မုန္႔အႏွစ္ခဲ ကို သံုးပံု ပံုပါ။ တပံု ကို ရုိးရုိး အျဖဴေရာင္ လံုးဖို႔ ထားပါ။
၄။
က်န္ နွစ္ပံုကို ပဲစိမ္း အႏွစ္ နဲ႔ တပံု ၊ မုန္လာဥနီ အႏွစ္ နဲ႕ တပံု နယ္ေပးပါ။ (လိုခ်င္ေသာ
ကာလာေရာင္ေပၚမႈတည္ၿပီး အႏွစ္ ကို အေလွ်ာ႔ထည္႔ လဲ ရပါ တယ္၊ ပိုထည္႔ လဲ ရပါတယ္)
၅။
ခု ဆို အျဖဴအေရာင္၊ အစိမ္းအေရာင္ ၊ လိေမၼာ္အေရာင္ မုန္႔အႏွစ္မ်ား ကိုရရွိ မွာပါ။
၆။ Mix-dried fruit အမႈန္႔ ကိုသၾကားအရည္ ေလးနဲ႕နယ္ထားပါ
အဆာမထည္႔ ခင္၊ အျဖဴမုန္႔ႏွစ္ ကို လံုးလွ်င္ Mix-dried fruit အမႈန္႔ နဲ႕ဆိုပို လိုက္ဖက္ပါတယ္။
အစိမ္းမုန္႔ႏွစ္ ကို creamy peanut butter (သို႕) နွမ္းအနွစ္ အဆာထည္႔ပါ။ လိေမၼာ္ မုန္႔ႏွစ္
ကိုေတာ႕ မုန္႔လုပ္ ထညွစ္ ထည္႔လွ်င္ ထူးရွားတဲ႕ အရသာေလး ရရွိမွာ ပါ။
Ingredients ( ဗာနီလာအုန္းသီးေဆာ႔
မုန္႕လံုးနဲ႕တို႕စားရန္ ) (Vanilla
Coconut Dipping Sauce)
·
အုန္းရည္ ခြက္ တ၀က္ ေလာက္
·
အုန္းသီး ခြက္ တ၀က္ ေလာက္ ျခစ္ထားပါ(ႀကိဳက္ လွ်င္မ်ားမ်ားထည္႔ပါ)
·
အုန္းသီး
အရည္ စားပဲြဇြန္း ၁၀ ဇြန္း
·
ဆား နည္းနည္း
·
မုန္႔လုပ္ ထညွစ္ အခဲ ၁၀ ခဲ (အခ်ိဳ ႀကိဳက္ လွ်င္မ်ားမ်ားထည္႔ပါ)
·
ဗာနီလာ အရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
·
ႏြားနို႔ စားပဲြဇြန္း ၁၅ ဇြန္း
·
ဂ်ဳံမႈန္႔ စားပဲြဇြန္း ၂ ဇြန္း
Method:
၁။
အိုးအေသးေလး ထဲ ကို အုန္းရည္ ႏွင္႔ ႏြားနိဳ႔ ထဲ႔ပါ။ ဆူတဲ႔ အထိ မတည္ပါနွင္႔။ မီးမွ်င္မွ်င္ေလးနဲ႔
တည္ပါ။
၂။
ပူလာလွ်င္ ဂ်ဳံမႈန္႔ ထဲ႕ပါ အဆက္ မျပတ္ ေမႊေပးပါ။ ၿပီးလွ်င္ အုန္းသီး မႈန္႔၊ ဆား ႏွင္႔
ထညွစ္ ထဲ႔ ပါ ခဏေန လွ်င္ အုန္းသီးအရည္ ကိုျဖည္းျဖည္း ခ်င္း ထည္႔ေပး ပါ။ မီး မ်ွင္မ်ွင္
ေလးနဲ႔ တည္ပါ။
၃။
မီးပိတ္ ပါ။ ဗာနီလာ အရည္ ထဲ႔ ေမႊပါ။ စားခန္း နီး ေႏြးယံု ျပန္ေႏႊးပါ။ မုန္႕လံုး နဲ႕
တို႔စားလို႕ ရသလို မုန္႕လုံုး ေပၚကေန လဲ ဆမ္း စားလို႕ ရပါတယ္။ ျခစ္ ထားေသာ အုန္းသီး
မႈန္႕ထပ္ ျဖဴးစားပါ။
Ingredients (ပဲစင္းငံုပဲစိမ္း
အႏွစ္လုပ္နီး)
·
ပဲစင္းငံုပဲစိမ္း ၁၀၀ ဂရမ္
·
ဆား နည္းနည္း
·
သၾကား ဇြန္း
တ၀က္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း(diet ဆိုရင္မထည္႕လဲရပါသည္)
·
ေရ ၁ ခြက္
Method
၁။
အိုးထဲ ေရထည္႔ ၿပီး ပဲစင္းငံုပဲစိမ္း ကို ဆား၊သၾကား၊ မ်ားျဖင္႔ ျပဳတ္ေပး ပါ။ နဳးအိ
တဲ႔ အထိ ျပဳတ္ ပါ၊
၂။
နဳးအိ လာလွ်င္ အေအးခံ ၿပီး ႀကိတ္စက္ ထဲသို႕
ထည္႔ႀကိတ္ ပါ ျပစ္လာတဲ႕အထိပါ။
၃။
ရလာေသာ ပဲစင္းငံု အရည္ျပစ္ကို စကာအစိတ္ ျဖင္႕ စစ္ ေပးပါ။ လိုရာ ေနရာ မွထည္႔ သံုးလို႔
ရပါၿပီး။
Ingredients (မုန္လာဥနီ အႏွစ္လုပ္နီး)
·
မုန္လာဥနီ ၅၀ က်ပ္သား( အခြန္ခြာ ၿပီး အတုံးမ်ားတံုးပါ)
·
ဆား ဇြန္း
တ၀က္ မရွိတရွိ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း
·
သၾကား ၁
ဇြန္း လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (diet ဆိုရင ္မထည္႕လဲရပါသည္)
·
ေလးညွင္းပြင္႔ ၁ ဇြန္း လက္ဖက္ရည္ဇြန္း
·
ေရ ၁
ခြက္ ခြဲ
Method
၁။
အိုးထဲ ေရထည္႔ ၿပီး မုန္လာဥနီတံုး ကို ဆား၊ သၾကား၊ ေလးညွင္းပြင္႔ မ်ားျဖင္႔ ျပဳတ္ေပး
ပါ။ နဳးအိ တဲ႔ အထိ ျပဳတ္ ပါ၊
၂။
နဳးအိ လာလွ်င္ အေအးခံ ၿပီး ႀကိတ္စက္ ထဲသို႕
ထည္႔ႀကိတ္ ပါ ျပစ္လာတဲ႕အထိပါ။
၃။
ရလာေသာ မုန္လာဥနီ အရည္ျပစ္ကို စကာအစိတ္ ျဖင္႕ စစ္ ေပးပါ။ လိုရာ ေနရာ မွထည္႔ သံုးလို႔
ရပါၿပီး။
Comments