ပူဆီနံၾကက္ဥငဆုတ္ (Minty Egg Fritters)

ပူဆီနံ ၾကက္ဥငဆုတ္ ( Mint Egg Fritters)
ၾသစေၾတးလ် မွာ ေနတုန္းက ဦးေလး အၿမဲခ်က္ ေၾကြးတဲ႕ ဟင္းပါ။ အဲဒီတုန္း ကေတာ႕ ေပါင္မုန္႕နဲ႕ ညွပ္ၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခ်ဥ္ရည္ နဲ႕ဆန္၀ဒ္ လုပ္စား ျဖစ္ပါတယ္။ အခုေတာ႕ ထမင္း ပူပူ ေလးနဲ႕ စားရတာကို ပိုနွစ္သက္ မိပါတယ္။ ျမန္လဲ ျမန္တယ္ အရသာလဲ ေတာ္ေတာ္ ေလးထူး ၿပီး တကယ္ပဲ ငဆုတ္ အရသာနဲ႕ တူလို႕ ငဆုတ္မ်ားလား လို႕ေတာင္ တခါတေလ ဧည္႕သည္ေတြေမးတတ္ၾကပါတယ္။ အားလံုးပဲ ဒီထူးကဲ တဲ႕အရသာေလး နဲ႕ ၾကက္ဥငဆုတ္ ကို ခ်က္စားၾကည္႕လိုက္အုန္းေနာ္….
Ingerdients:
ၾကက္ဥ                    ၃ လံုး အလံုးႀကီး (ၾကက္ဥ ကိုခေလာက္ထားပါ)
ခ်င္း                       လက္တဆစ္ခဲြ
ၾကက္သြန္ျဖဴ             ၄ မႊာ (အခြန္ခြာထားပါ)
ၾကက္သြန္နီ              ၃ လံုး (အခြန္ခြာထားပါ)
ငရုတ္သီးမႈန္႕            လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ပူဆီနံ                     တစီး (အရြက္မ်ား ေခြ်ထားပါ)
ဆား                       နည္းနည္း
သၾကား                   အနည္းငယ္
ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႕        လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
ပုစြန္ငံျပာရည္           နည္းနည္း
ဆီ                         လိုသေလာက္ (ၾကက္ဥ ေၾကာ္ရန္)
Method:
၁။ ပစၥည္းေတြ အားလံုးကို ႀကိတ္စက္ထဲသို႔ အကုန္ထဲ႕ၿပီးႀကိတ္ပါ။
၂။ မကပ္ေသာ ဒယ္အိုး ထဲသို႔ ဆီ ထဲ႕ ၿပီးတည္ပါ။
၃။ ဆီ ပူလာ လွ်င္ ၾကက္ဥ ကိုအျပား ႀကီးလိုခ်င္လွ်င္ ဆီအိုး ထဲသို႕ အကုန္ထဲ႕ ေၾကာ္ပါ။ အခ်ပ္ ခတ္ေသးေသးေလး ေတြ ကေၾကာ္ရတာ လဲအဆင္ ေျပသလို ပန္းကန္ျပင္ရတာလဲ လြယ္ကူပါတယ္။
၄။ ၾကြတ္ရြ ၿပီး ေရႊေရာင္ ေတာက္လာ လွ်င္ ခ်က္ခ်င္း ဆီပူ ထဲက ဆယ္ၿပီး ဆီဆစ္ပါ။
၅။ အခ်ပ္ႀကီး ဆိုရင္ ကတ္ႀကီးေလး နဲ႕ ခတ္ေသးေသး ေလး ေတြႏွပ္ၿပီး အခ်ဥ္ရည္ နဲ႕ တို႕စားလို႔ရ ပါတယ္။
မွတ္ခ်က္ - ပူပူေလး ၾကြတ္ၾကြတ္ရြရြ ေလး စားလွ်င္ပိုေကာင္းပါတယ္။ ရွလာကာရည္-ပဲငံျပာရည္ အခ်ဥ္လုပ္ ထားတာနဲ႕စားလွ်င္လိုက္ဖက္သလို၊ ေပါင္မုန္႕ ထဲလဲ ညွပ္စားလို႕ရေသာ ၾကက္ဥငဆုတ္ေၾကာ္ပါ။ ပူဆီနံ အစား နံနံပင္ ကိုအစား ထိုးလို႕ရပါတယ္။

Comments