ေရႊအပ္မႈိေၾကာ္ကို
စားဖူးၾကမွာပါ။ မစည္ ကေတာ႕ ကိုယ္ပိုင္အရသာေလး
နဲ႕ အစာေျပစာေလး အျဖစ္ စားသံုးလို႕ရေအာင္ တီထြင္ထား
ေလး ကို အားလံုး ေၾကာ္စားလို႕ရေအာင္ေဖာ္ျပလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္ႀကိတ္သား ၂၅ က်ပ္သား
ၾကက္သားမႈန္႕ ၁ ဇြန္း လက္ဖက္ဇြန္း
ၾကက္ဥ ၁
လံုး
ပဲငံျပာရည္ တစ္၀က္ ဇြန္း လက္ဖက္စားဇြန္း
ၾကက္သြန္ၿမိတ္အႀကီး တစ္၀က္ ေခ်ာင္း (နုတ္နဳတ္လီွးထားပါ) leek
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁ မႊာ (နဳတ္နဳတ္ေလးလွီးထားပါ)
ႏွမ္းဆီ ၁ ဇြန္း စားပဲြဇြန္း
အုပ္စု (က)
အသီးအရြက္ဆီ ၅ က်ပ္သား (ဆီလို လွ်င္ ထပ္ထည္႕ပါ)
ေရႊအပ္မႈိ
၁ ထုပ္ (city mart မွာ၀ယ္ယူလို႕ရပါတယ္)
ျပဳလုပ္နည္း
၁။
ဖန္ပုကန္လံုး ထဲကို အုပ္စု(က) ကလဲြ လို႕ က်န္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား အားလံုး ထည္႔နယ္ပါ။ နွပ္ထားပါ
၁ နာရီေလာက္။
၂။
ေရႊအပ္မိႈ အျမစ္ပိုင္းေလးမ်ား ျဖတ္ေတာက္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ လိုသေလာက္ေလးေတြ တစ္ခါေၾကာ္ ခဲြပါ။
ၿပီးလွ်င္
နယ္နွပ္ထား ေသာ ၾကက္ႀကိတ္သား နဲ႕ နယ္ပါ။
၃။
မကပ္ေသာ အေၾကာ္ အိုးျပားထဲ သို႕ ဆီ ထဲ႕ ပါ ပူ လာလွ်င္ ႀကိတ္သား ေရႊအပ္မိႈအႏွစ္ မ်ားကို အျပားေလးေတြ လုပ္ၿပီး
ထည္႕ေၾကာ္ပါ။
၂။
ေရႊြေရာင္ သန္းၿပီး အနားေလးေတြ ကြ်တ္လာလွ်င္ ရပါၿပီး။ တဘက္ကို ၄-၅ မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ။
အဆီစစ္ေသာ
စကာျဖင္႕အဆီစစ္ပါ။ ၿပီးလွ်င္ ထမင္းပူပူေလး ပဲစားစား သူ႕ႀကီးပဲ ႀကိဳက္နွစ္သက္ရာ ေဆာ႕
နဲ႕ တဲြစားစား ရပါတယ္။ ပူပူ ေလးသံုးေဆာင္ပါ အရသာ ပိုၿပီးေကာင္းမြန္ပါတယ္။
Comments